علی بابا یک شرکت چند ملیتی تخصصی در صنعت تجارت الکترونیک است و در سال ۱۹۹۹ تاسیس شده است. این شرکت توانسته است در این بخش رتبهی اول را در چین و رتبهی ششم را در دنیا کسب کند. گروه علی بابا در زمینههایی چون فروشگاه اینترنتی، سیستمهای خرده فروشی متنوع و رایانش ابری فعالیت میکند. شیوه این سایت باعث شده است تا کشور چین را با پورتال مشهور علی بابا در دنیا بشناسند و این مسئله بسیار مهم است. در ادامه به معرفی این سایت بزرگ و موفق، که به جاده ابریشمِ دیجیتالی کشور چین در دهکده جهانی وب معروف است، میپردازیم.
در سال ۱۹۹۹ شرکت علی بابا با یک تیم ۱۸ نفره از بنیانگذاران آغاز به کار کرد. رهبری این تیم را “جک ما ” بر عهده داشت و فعالیتهای شرکت از ساختمان او انجام میشد. این شرکت در همان سال توانست مبلغ ۵ میلیون دالر از سرمایهگذاران دریافت کند. ایدهی شرکت آنها بهاندازهای جالب بود که توانستند سال بعد ۲۰ میلیون دالر سرمایه از سافتبانک دریافت کنند. شرکت علی بابا سعی داشت فعالیتهای خود را گستردهتر کند. به همین منظور وبسایت فروشگاه آنلاین Taobao در سال ۲۰۰۳ و باز هم در ساختمان جک ما بنیان گذاشته شد. سرعت رشد علی بابا به حدی بود که ارزش برند آن در سال ۲۰۱۱ از ارزش مجموع دو برند eBay و آمازون بیشتر بود. جالب است بدانید که نام شرکت علی بابا از ادبیات ایران و کتاب هزار و یک شب گرفته شده است. جک ما میگوید:
روزی در یک کافیشاپ در سانفرانسیسکو نشسته بودم و به این فکر کردم که علی بابا نام خوبی است. در همین فکر بودم که خدمتکار کافیشاپ آمد تا سفارشم را بگیرد. از او پرسیدم آیا علی بابا را میشناسد؟ او گفت: «بله». از او خواستم تا بیشتر در مورد این موضوع توضیح دهد و او در جواب جملهی معروف علی بابا را تکرار کرد و گفت: «سسمی باز شو». دریافتم که خیلیها این نام را میشناسند. بنابراین این نام را برای سایت انتخاب کردیم.
سایت علی بابا چه خدماتی به مشتریان ارائه میدهد؟
سایت علی بابا در حال حاضر بیش از ۶۰ میلیون عضو از میان ۲۴۰ کشور دنیا دارد و مجموعه بزرگ و کاملی از شرکت ها را با محصولات و خدماتشان معرفی می کند و امکان خرید و جستجوی کالاها را برای همه خریداران در سر تا سر دنیا فراهم می کند. در حال حاضر این شرکت، حدود ۴۵ درصد از بازاریابی الکترونیکی کل کشور چین را در اختیار دارد.
این شرکت در بخشهای مختلفی اکنون فعالیت داشته و خدمات مختلفی برای مشتریان دارد:
وبسایت Taobao: این وبسایت برای معرفی محصولات متنوع به منظور خردهفروشی راهاندازی شد و امروزه بهعنوان بزرگترین پلتفرم چینی خرید آنلاین شناخته میشود.
خدمات Alipay: این خدمات یک پلتفرم پرداخت آنلاین شخص ثالث است که هزینهای برای معاملات ندارد.
خدمات (Alibaba Cloud Aliyun) : این پلتفرمها شامل دادهکاوی تجارت الکترونیک، پروسس دیتاهای تجارت الکترونیک و سفارشیسازی دادهها هستند.
سایت AliExpress : سایت AliExpress یک سرویس خردهفروشی آنلاین است که در سال ۲۰۱۰ راهاندازی شد. این سرویس از کسبوکارهای کوچک چینی تشکیل شده است و آنها را به خریداران سراسر جهان معرفی میکند. این سایت مشابه آمازون است و هر چیز که بخواهید، میتوانید در آن پیدا کنید.
خدمات Tmall : پلتفرم هایی در زمینهی تجارت الکترونیک بنگاه به مشتری و مشتری به مشتری
خدمات Yahoo! China: این پورتال چینی خدمات اینترنتی مانند اخبار، ایمیل و جستجو را به کاربران عرضه میکند.
دلایل موفقیت چشمگیر علی بابا
- طرح کسب و کار منحصربفرد و سودآوری غیر متعارف
- ارائه خدمات متنوع و کاربردی در بخشهای مختلف تجارت الکترونیک
- استفاده از فناوریهای جدید مثل هوش مصنوعی در بخشهای مختلف کسب وکار
- اهمیت و حساسیت نسبت به خدمات جلب رضایت مشتریان
جدایِ از درسهایی که میتوان از سیرِ موفقیت برند علیبابا گرفت، نگرش و طرز فکر موسس آن، یعنی آقای جک ما، برای همه کسانی که میخواهند در کارآفرینی و ارتقای کسب و کارشان موفق باشند، میتواند مفید واقع شود. پس این موارد را همیشه بخاطر داشته باشید:
- ایدهها و رویاهای خود را پرورش دهید. حتی اگر الان، سرمایهگذاری برای عملی کردن آنها در دسترس نباشد.
- تسلیم شرایط محیطی و مکانی نشوید. دنیای دیجیتال، محصور شدنی نیست.
- افراد و دوستان خوبی برای خود پیدا کنید و به مشتریانتان عشق بورزید. سعی کنید زیاد یادبگیرید.
- من در سال ۲۰۰۰ گفتم اگر ۹ خرگوش در دنیا وجود داشته باشد، اگر بخواهید یکی از آنها را شکار کنید، کافی است به یکی از آنها خوب فکر کنید و روی گرفتن آن تمرکز کنید. تکنیک خود را تغییر دهید، خرگوش را تغییر ندهید!
- فرصتهای زیادی پیش روی است، همه را نمیتوان به دست آورد، اگر یک فرصت خوب را به دست آورید کافی است. مسیر رشد را پله پله طی کنید.
- یکی از دلایل عمدهای که باعث میشود افراد فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در ایجاد یک محیط کارآفرین و بسترسازی یک کسبوکار آنلاین، با شکست و موفقیتهای بسیار ضعیف رو به رو شوند، آن است که آنها، ICT را خوب میشناسند، اما نحوه عرضه آن را در محیط کسبوکار نمیدانند و مشتریان، از کسبوکار آنها استقبال نمیکنند.
#تولید_و_طراحی_سایت_در_افغانستان
# تولید_و_طراحی_اپلیکشن_در_افغانستان
#تولید_و_طراحی_گیم_در_افغانستان
#تولید_و_طراحی_نرم_افزار_در_افغانستان
# تولید_استارتاپ_در_افغانستان
#تولید_CRM_در_افغانستان
#اولین_دیتا
#فروشات_اینترنتی
#alibaba
:: برچسبها:
طراحی سایت در افغانستان ,
طراحی اپلیکیشن در افغانستان ,
تولید گیم درافغانستان ,
تولیداستارتاپ در افغانستان ,
کسب و کار اینترنتی ,
اولین دیتا ,
فروشات انلاین ,
فروشگاه اینترنتی علی بابا ,
:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0